dosh

 

 Управління освіти

dosh

  Нормативно-правова база

dosh  ЦПРПП

Gallery Icon Заклади загальної середньої освіти

Contact IconЗаклади дошкільної освіти

dosh

Позашкільні заклади

Інклюзивна освіта

Інклюзивна освіта

Contact IconІРЦ

Contact Icon

Дистанційне навчання

Contact Icon

Публічні закупівлі

Оголошення про громадське обговорення

Громадське обговорення щодо припинення діяльності Германівської гімназії Обухівської міської ради Київської області

з 1 вересня 2023 року

Найменування організатора громадського обговоренняОбухівська міська рада.

Мета: оптимізація мережі закладів загальної середньої освіти Обухівської міської територіальної громади.

Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

- Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

- Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

- Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

- У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Згідно з Конституцією України (ст. 143):«Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26): «Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради».

Відповідно до фактичної мережі класів в 2-х закладах загальної середньої освіти Германівського старостинського округу - 225 учнів. Середня наповнюваність класів – 14 учнів у класі. Вартість утримання одного учня у Германівській гімназії складає – 47985 грн, у Германівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. імені братів Гетьманів – 46171 грн.При обєднанні двох закладів збільшиться середня наповнюваність класів до 28 учнів та зменшиться вартість утримання одного учня, зявиться додаткова можливість у поповненні матеріально-технічної бази закладу.

Запрошуємо жителів Обухівської міської територіальної громади долучитися до громадського обговорення щодо реорганізації вищезазначеного закладу освіти.

Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з продовженням карантину, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 08703, м. Обухів, вул. Каштанова, 13 (Управління освіти Виконавчого комітету Обухівської міської ради).

Адреса, за якою можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: 08703, м. Обухів, вул. Каштанова, 13 (Управління освіти Виконавчого комітету Обухівської міської ради), електронна адреса: obyhiv-yo@ukr.net.

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Коломієць Олена Геннадіївна, начальник управління освіти Виконавчого комітету Обухівської міської ради . Контактна особа – Дубровська Аліна Петрівна – заступник начальника управління освіти Виконавчого комітету Обухівської міської ради, тел. +38 (099) 453-56-26.

 

               ОБУХІВСЬКА МІСЬКА РАДА                

 

                                     КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ                   проект

 

 

 

Р І Ш Е Н Н Я

 

                                                                                                               №_________

 

Про припинення діяльності Германівської

 

гімназії Обухівської міської ради Київської області

 

шляхом приєднання до Германівської загальноосвітньої

 

школи І-ІІІ ступенів імені братів Гетьманів

 

Обухівської міської ради Київської області

 

Відповідно до статей 104-106, 110, 111 Цивільного кодексу України, статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту», статті 11 Закону України «Про освіту», статей 25, 26, 32, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та з метою створення належних умов для здобуття якісної освіти та упорядкування мережі закладів освіти Обухівської міської територіальної громади Обухівського району Київської області, з метою раціонального використання коштів міського бюджету

 

ОБУХІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИРІШИЛА:

 

1.                 Припинити діяльність Германівської гімназії Обухівської міської ради Київської області (код ЄДРПОУ 26190417), що розташована за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 30, с. Германівка Обухівського р-ну, Київської обл., шляхом реорганізації - приєднання до Германівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені братів Гетьманів Обухівської міської ради Київської області (код ЄДРПОУ 20620495), що розташована за адресою: вул. Олени Ковальчук, 36, с. Германівка Обухівського р-ну, Київської області.

 

2.                 Створити комісію з припинення діяльності Германівської гімназії Обухівської міської ради Київської області шляхом приєднання до Германівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені братів Гетьманів Обухівської міської ради Київської області (далі-Комісія) у складі, згідно з додатком.

 

3.                 Комісії :

 

3.1.          В установленому порядку протягом трьох робочих днів з дати прийняття цього рішення письмово повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію, про припинення юридичної особи шляхом приєднання та подати необхідні документи для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відповідних записів.

 

3.2.          Забезпечити здійснення всіх організаційно-правових заходів, пов’язаних з припиненням юридичної особи шляхом реорганізації (приєднання) відповідно до вимог законодавства.

 

3.3.          Скласти передавальний акт та подати його в установленому порядку на затвердження Обухівській міській раді.

 

4.                 Встановити, що Германівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ім. братів Гетьманів Обухівської міської ради Київської області є правонаступником всього майна, прав та зобов’язань Германівської гімназії Обухівської міської ради Київської області.

 

5.                 Начальнику управління освіти Виконавчого комітету Обухівської міської ради Олені КОЛОМІЄЦЬ:

 

5.1.          Забезпечити проведення приєднання Германівської гімназії Обухівської міської ради Київської області відповідно до вимог чинного законодавства України.

 

5.2.          Попередити директора Германівської гімназії Обухівської міської ради Київської області про можливе вивільнення у зв’язку з приєднанням закладу освіти, з дотриманням вимог чинного законодавства про працю.

 

6.                 Директору Германівської гімназії Обухівської міської ради Київської області Діні ТРОФИМЕНКО попередити працівників про можливе вивільнення, у зв’язку з приєднанням закладу освіти, з дотриманням вимог чинного законодавства про працю.

 

7.                 Розпочати приєднання та проведення необхідних реорганізаційних процедур відповідно до чинного законодавства після завершення 2022/2023 навчального року.

 

8.                 Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Обухівської міської ради Антоніну ШЕВЧЕНКО.

 

Обухівський міський голова                                           Олександр ЛЕВЧЕНКО

 

Олена КОЛОМІЄЦЬ