dosh

 

 Управління освіти

dosh

  Нормативно-правова база

dosh  ЦПРПП

Gallery Icon Заклади загальної середньої освіти

Contact IconЗаклади дошкільної освіти

dosh

Позашкільні заклади

Інклюзивна освіта

Інклюзивна освіта

Contact IconІРЦ

Contact Icon

Дистанційне навчання

Contact Icon

Публічні закупівлі

Якість освіти – новий тренд

Якість освіти – новий тренд

    Інституційний аудит – це зовнішнє оцінювання роботи школи, під час якого незалежні експерти оцінюють освітні і управлінські процеси та дотримання закладом освіти вимог законодавства.
   Аудит є новою для України процедурою вивчення освітньої діяльності школи, яка прийшла на зміну державній атестації шкіл. Замість «Що не так?» прийшло «Як зробити краще?»
  

18 лютого 2022 року на базі Академічного ліцею №3 Обухівської міської ради Київської області відбулася зустріч освітянської спільноти Обухівської МТГ з управлінням Державної служби якості освіти в Київській області з теми «Роль органів місцевого самоврядування у забезпеченні якості освіти».

Учасниками заходу були:
- Лілія Кревська, начальник управління Державної служби якості освіти у Київській області;
-Людмила Горбата, заступник начальника відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти Київської області;
- Антоніна Шевченко, заступник голови з питань діяльності виконавчих органів ради Обухівської міської ради;
- Олена Коломієць, начальник управління освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради;
- керівники ЗЗСО Обухівської, Козинської та Української громад Обухівського району та інші представники освіти.
- Лілія Богданівна розповіла про повноваження, основні напрями роботи управління Служби, наголосила на важливості сертифікації вчителів початкових класів та звернулася до директорів, засновників закладів освіти підтримати та змотивувати вчителів НУШ. Адже сертифікований учитель – успішна громада.
Також Лілія Кревська ознайомила учасників заходу з «Абеткою для директора», посібником «Інституційний аудит школи: що варто знати засновнику закладу загальної середньої освіти».

   Заступник начальника відділу взаємодії з органами місцевого самоврядування, моніторингу та позапланового контролю закладів освіти Людмила Горбата окреслила основні повноваження та напрями відповідальності органів місцевого самоврядування як засновників.

    Антоніна Шевченко як представник влади Обухівської громади зазначила, що освітня галузь – це пріоритетний напрямок у роботі органів місцевого самоврядування, наголосила про виплату 20% надбавки за престижність праці педагогічних працівників, яка виплачується із місцевого бюджету.
Співпрацю із Державною службою якості освіти плануємо продовжувати і в подальшому.