dosh

 

 Управління освіти

dosh

  Нормативно-правова база

dosh  ЦПРПП

Gallery Icon Заклади загальної середньої освіти

Contact IconЗаклади дошкільної освіти

dosh

Позашкільні заклади

Інклюзивна освіта

Інклюзивна освіта

Contact IconІРЦ

Contact Icon

Дистанційне навчання

Contact Icon

Публічні закупівлі

80 роковини трагедії

Встає історія з пітьми,

Словами фактів промовляє

І хоче, щоб судили ми,

Бо заповіт від мертвих має…

В Академічному ліцеї ім. Володимира Мельника відбувся ряд заходів, присвячених 80-м роковинам трагедії Бабиного Яру.

28.09.2021 року в 10 класі відбувся урок пам’яті « Бабин Яр. 80-ті роковини трагедії», який провела молода вчителька історії Числова Ю.С.. Після вступного слова Юлії Сергіївни учні переглянули тематичний відеофільм, далі відбулося активне обговорення почутого та побаченого. Нікого не залишили байдужим індивідуальні виступи учнів, які мали самостійно підготувати творче завдання за даною темою.

30.09.2021 року творчі учні 9-б класу: Маширенко Ірина, Масляник Неля, Мись Вікторія, Потєхіна Анастасія та Мальчинко Михайло зіграли уривок з новели Надії Плющик «Народ Божий» з альбому дитячих робіт Українського центру вивчення історії Голокосту, присвячений   80-м роковинам трагедії Бабиного Яру.

Ведуча та головні герої використали дуже просту й доступну мову образів Шипшини, Чистого Джерела, Сільської дороги та Юнака. Вони схвилювали темою геноциду, висловили свої думки, почуття, емоції з безпосередністю, наївністю самодіяльних майстрів, вийшли на глибинний, складний рівень усвідомлення трагедії знищення людей у ХХ ст.

З великою цікавістю та небайдужістю учні спостерігали за талановитою грою юних акторів. В залі панувала тиша та увага до дійства на сцені. Ніхто з присутніх не залишився байдужим до тих трагічних подій 1941-1943 років.

Після перегляду вистави заступником директора з виховної роботи Геращенко-Рудзік В.М. був проведений мітап - обговорення переглянутої новели, пов'язаний з історичними подіями 29-30 вересня 1941 року в Києві. Також вчителем та учнями обговорювалися питання щодо антисемітизму під час ІІ світової війни, який призвів до геноциду, що став символом Голокосту у Бабиному Яру.

Захід закінчився хвилиною мовчання в знак пам’яті про всіх загиблих.

DSCN4829    DSCN4856