dosh

 

 Управління освіти

dosh

  Нормативно-правова база

dosh  ЦПРПП

Gallery Icon Заклади загальної середньої освіти

Contact IconЗаклади дошкільної освіти

dosh

Позашкільні заклади

Інклюзивна освіта

Інклюзивна освіта

Contact IconІРЦ

Contact Icon

Дистанційне навчання

Contact Icon

Публічні закупівлі

«ЗАПОБІГТИ, ЩОБ НЕ ТРАПИЛОСЬ БІДИ !»

   "ЗАПОБІГТИ, ЩОБ НЕ ТРАПИЛОСЯ БІДИ!"

День цивільного захисту у школах - віднедавна не чергова галочка в освітньому процесі, а актуальна проблема.

14 травня 2021 року на території Академічного ліцею №4 Обухівської міської ради Київської області об 8.50 пролунав сигнал "Тривога" - так розпочалися планові навчання учасників освітнього процесу з цивільного захисту.

У цьому році   начальник штабу цивільної оборони ліцею Доненко Світлана Володимирівна оголосила про проведення комплексного об’єктового тренування привівши у дію систему пожежної сигналізаціі, яку було встановлено у ліцеї минулого року. Вже за 4 хвилини повністю всі учасники освітнього процесу були організовано евакуйовані з приміщення школи.

     Фахівець сектору забезпечення заходів з попередження НС у Обухівському районі Постнікова Марія Олександрівна мала чим вразити учнів – приготували для них змістовну програму. Школярі з цікавістю спостерігали за показовим виступом працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, що демонстрували можливості пожежної техніки та спеціального обладнання для рятувальних робіт. Бійці пожежного загону   дали змогу дітям приміряти обмундирування і роздивитися, як влаштований пожежний автомобіль.

     Учні початкових класів теж не нудьгували - класні керівники в ігровій формі детально і дохідливо розповіли про небезпечні знахідки, вибухонебезпечні предмети, причини виникнення пожеж, провели цікаві конкурси та вікторини, а також дітлахи мали змогу переглянути мультфільми протипожежного спрямування.  

     Продовженням заходу стала тематична виставка малюнків, яку підготували учні 1-2 класів, що стало підтвердженням того, що навіть найменші вихованці закладу добре знають правила безпеки та дотримуються їх, а допомагають їм у цьому організовані зустрічі з представниками різних служб.

     Співпраця з ГУ ДСНС в Київській області, з волонтерами Червоного хреста, представниками Обухівського відділу поліції ГУНП в Київській області, творчий підхід цих служб до профілактичної роботи дають хороші результати, адже недарма вони керуються золотим правилом «ЗАПОБІГТИ, ЩОБ НЕ ТРАПИЛОСЬ БІДИ !»

           Ставши членом Європейської спільноти, Україна з-поміж багатьох юридично-правових зобов’язань взяла на себе обов’язок забезпечити громадянам безпечні та здорові умови життєдіяльності. Але ми й самі повинні вміти про себе подбати. Чим раніше ми з вами вивчимо основні принципи самозахисту та усвідомимо відповідальність за дії в період будь-якого лиха, тим ефективнішими будуть результати, отже, меншими будуть людські жертви.

     Адміністрація ліцею висловлює подяку організаторам проведеного заходу, особливо - начальнику Обухівського РС ГУ ДСНС України у Київській області підполковнику служби цивільного захисту Головачу Олександру Миколайовичу, Постніковій Марії Олександрівні, особовому складу пожежної рятувальної частини міста Обухова.          

                                    14.05.3 14.05.2

                                    14.05.5  14.05.