dosh

 

 Управління освіти

dosh

  Нормативно-правова база

dosh  ЦПРПП

Gallery Icon Заклади загальної середньої освіти

Contact IconЗаклади дошкільної освіти

dosh

Позашкільні заклади

Інклюзивна освіта

Інклюзивна освіта

Contact IconІРЦ

Contact Icon

Дистанційне навчання

Contact Icon

Публічні закупівлі

Рішення №608

ОБУХІВСЬКА МІСЬКА РАДА
КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я № 608

від 23 грудня 2020 року                                                                                                          місто Обухів

 

Про встановлення розміру батьківської плати
за харчування дітей у закладах дошкільної освіти
та організацію харчування у закладах загальної
середньої освіти на території Обухівської
міської територіальної громади

Відповідно до підпункту 6 пункту а) статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», стаття 56 Закону України «Про освіту»,
стаття 20 «Про загальну середню освіту», стаття 35 Закону України «Про дошкільну освіту», Постанови Кабінету Міністрів України «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб» від 16.01.2020 року №474-IX, «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», «Про затвердження норм харчування в навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» зі змінами, внесеними згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 23.03.2016 року № 211, наказу Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 року № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей в навчальних та оздоровчих закладах» та з метою забезпечення виконання норм харчування для дітей закладів освіти

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ОБУХІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ВИРІШИВ:


1. Встановити з 01 січня 2021 року до 31 грудня 2021 року включно вартість харчування дітей у закладах дошкільної освіти на території Обухівської міської територіальної громади 50 гривень на день: 30 гривень – міський бюджет, 20 гривень – батьківська плата.
2. Звільнити батьків (або осіб, які їх замінюють) на 100 відсотків від батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти на території Обухівської міської територіальної громади:
- дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (на яких оформлена опіка у зв'язку зі смертю батьків, позбавленням їх батьківських прав, засудженням до позбавлення волі, включаючи час перебування під слідством або направленням на примусове лікування та з інших причин);
- дітей з малозабезпечених сімей (в яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал з урахуванням індексу зростання цін не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних закладах дошкільної освіти);
- дітей з інвалідністю;
- дітей, батьки яких були учасниками антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях і загинули;
- дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.
3. Зменшити на 50 відсотків батьківську плату, встановлену для наступних сімей:
- багатодітних (які мають 3 та більше дітей);
- батьків, які мають статус учасників бойових дій.
При зменшенні на 50 відсотків батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти, нарівні з рідними дітьми, враховуються падчерки та пасинки, які проживають у цій сім'ї, якщо вони не були враховані в сім'ї іншого з батьків.
4. Встановити, що за рішенням виконавчого комітету Обухівської міської ради, сім'я може бути звільнена від сплати батьківської плати за харчування у закладі освіти повністю або на 50 відсотків, у зв'язку з скрутним матеріальним становищем та інших вагомих причин, якщо такі обставини підтверджені документально.
5. Звільнення від батьківської плати запроваджується в місячний термін після подання відповідних документів (довідок про сукупний дохід кожного члена сім'ї за попередній квартал, виданих за місцем отримання доходів, і довідки про склад сім'ї).
6. Встановити з 01 січня 2021 року до кінця 2020/2021 н.р.:
6.1. закладами загальної середньої освіти (крім закладів, які організовують харчування учнів самостійно, а саме: Копачівського НВК«ЗОШ І-ІІ ступенів-дитячий садок», Краснослобідському НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок», Григорівській ЗОШ І-ІІІ ст., Семенівській ЗОШ І-ІІІ ст., філії Старобезрадичівської ЗОШ І-ІІІ ст. «Першотравенська ЗОШ І-ІІ ст.») на території Обухівської міської територіальної громади забезпечується вартість одноразового харчування для учнів 1 – 4 класів, які не відносяться до пільгових категорій, - 24 гривні на день ( міський бюджет);
6.2. закладами загальної середньої освіти, які організовують харчування самостійно, забезпечується вартість одноразового харчування для учнів 1 – 4 класів, які не відносяться до пільгових категорій, - 20 гривень на день (міський бюджет).
7. Встановити з 01 січня 2021 року до кінця 2020/2021 н.р. вартість одноразового харчування для учнів пільгових категорій забезпечується за рахунок міського бюджету на суму:
7.1. 1-4 класів - 24 гривні, 5 - 11 класів – 27 гривень на день (крім закладів, які організовують харчування учнів самостійно);
7.2. 1-4 класи – 20 грн, 5-11 класи – 23 грн. (для закладів, які організовують харчування самостійно), а саме дітей наступних категорій:
- дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;
- дітей, батьки яких були учасниками антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях;
- дітей, батьки яких мають статус учасників бойових дій;
- дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах;
- дітей з малозабезпечених сімей;
- дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.
8. Встановити з 01 вересня до 31 грудня 2021 року включно:
8.1. закладами загальної середньої освіти на території Обухівської міської територіальної громади забезпечується вартість одноразового харчування для учнів 1 – 4 класів, які не відносяться до пільгових категорій, - 24 гривні на день (міський бюджет);
8.2. вартість одноразового харчування для учнів пільгових категорій забезпечується за рахунок міського бюджету на суму: 1-4 класів - 24 гривні, 5 - 11 класів – 27 гривень на день, а саме дітей наступних категорій:
- дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;
- дітей, батьки яких були учасниками антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях;
- дітей, батьки яких мають статус учасників бойових дій;
- дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах;
- дітей з малозабезпечених сімей;
- дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.
9. Управлінню освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради організацію харчування вихованців та учнів закладів загальної середньої освіти у 2021 році здійснювати відповідно до даного рішення.
10. Загальному відділу виконавчого комітету Обухівської міської ради надіслати дане рішення Управлінню освіти виконавчого комітету Обухівської міської ради для виконання.
11. Керівникам закладів дошкільної та загальної середньої освіти Обухівської міської територіальної громади довести дане рішення до батьків або опікунів.
12. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Шевченко А.В.

Міський голова (підпис) О.М.Левченко

Коломієць О.Г.