dosh

 

 Управління освіти

dosh

  Нормативно-правова база

dosh  ЦПРПП

Gallery Icon Заклади загальної середньої освіти

Contact IconЗаклади дошкільної освіти

dosh

Позашкільні заклади

Інклюзивна освіта

Інклюзивна освіта

Contact IconІРЦ

Contact Icon

Дистанційне навчання

Contact Icon

Публічні закупівлі

Впровадження нового меню в закладах дошкільної освіти

З січня 2022 року заклади дошкільної освіти Обухівської міської територіальної громади розпочали впроваджувати оновлене меню з січня 2022  року.

Працівники закладів освіти за основу взяли взято меню запропоноване МОЗ та МОН України (згідно зрецептурнимизбірниками ). При формування чотирьохтижневого меню було враховано смаки дітей та вилучено підсолоджування напоїв та страв, зменшено кількість солі в раціоні,заборонено використання сосисок, ковбас, печінки. В пріоритеті такі продукти: яловичина, свинина, курятина, морська риба, кисломолочні продукти, молоко, соки пастеризовані без цукру, фрукти, велика кількість овочів та фруктів, які передбачені до сніданку, обіду та вечері.

Раціон фактично не змінився, але якісний склад його виріс в рази. На 75 % тарілка має складатися із рослинної їжі. За рахунок того, що збільшиться клітковина, у дитини покращиться травлення. Меню підібране таким чином, щоб сформувати здорову звичку в харчуванні дітей.

Ми  разом з батьками маємо  дотримуватись трьох принципів здорового харчування: помірність, різноманітність, збалансованість.

Помірність – щоб калорійність раціону не перевищувала енергетичних витрат організму.

Різноманітність – передбачає споживання продуктів усіх основних груп (хліб і крупи; овочі та фрукти; м’ясо та молочні вироби).

Збалансованість – означає правильне співвідношення цих груп продуктів.

1  2  3  4  5  6           8